مقایسه دو کنسول پلی استیشن 4 و پلی استیشن 4 اسلیم

مقایسه دو کنسول پلی استیشن 4 و پلی استیشن 4 اسلیم

رامتین کاظمی رامتین کاظمی
7 سال و 2 ماه و 9 روز پیش

یکی از کنسول‌های جدید سونی در سال 2016، کنسول پلی استیشن 4 اسلیم بود که نسبت به کنسول استاندارد پلی استیشن، از نظر سخت افزاری، آپگرید شده است. هر چند که این آپگریدها، در حد و اندازه کنسول پلی استیشن 4 پرو نیستند و این کنسول از قابلیت اجرای بازی‌های 4K برخوردار نیستد. در واقع، کنسول پلی استیشن 4 اسلیم، نسخه باریک‌تر و کوچک‌تر کنسول پلی استیشن 4 است.

اما کنسول پلی استیشن 4 اسلیم می‌تواند جایگزینی برای کنسول پلی استیشن 4، که از سال 2013 در خط تولید بوده، محسوب شود. با هم نگاهی اجمالی به این دو کنسول و تفاوت‌های اصلی آن‌ها می‌اندازیم و آن‌ها را از نظر مشخصات و طراحی مقایسه می‌کنیم.

در ابتدا باید بگوییم که پردازنده گرافیکی و رم کنسول پلی استیشن 4 اسلیم، هیچ تفاوتی با کنسول پلی استیشن 4 ندارد و هر دو دارای قدرت یکسان در پردازش بازی‌ها هستند. از نظر امکانات رسانه‌ای، می‌توان به حذف کابل AUX و خروجی دیجیتال در کنسول پلی استیشن 4 اسلیم اشاره کرد. همچنین، کنسول پلی استیشن 4، به صورت پیش فرض از HDR پشتیبانی می‌کند، قابلیتی که با یک پچ به کنسول استاندارد پلی استیشن 4 افزوده شده اس. کنترلر پلی استیشن 4 اسلیم نیز دارای تغییراتی جزئی نسبت به کنترلر پلی استیشن 4 است.




طراحی

بزرگ‌ترین و مهم‌ترین تغییر دو کنسول پلی استیشن 4 و پلی استیشن 4 اسلیم، ظاهر آن‌هاست. کنسول پلی استیشن 4 اسلیم، همان مشخصات سخت افزاری مدل اصلی را داراست، اما ابعاد این سخت افزارها کاهش پیدا کرده و در نتیجه، این کنسول ظاهر کوچک‌تری نسبت به پلی استیشن 4 دارد. البته، کاهش ابعاد، باعث شده تا کابل‌های خروجی صدای اپتیکال و Aux از کنسول پلی استیشن 4 اسلیم حذف شوند که البته، بعید است کسی از این قضیه ناراحت شود.

یکی از مشکلات کنسول استاندارد پلی استیشن 4، دکمه پاور و خروجی دیسک آن بود. اولین مدل کنسول پلی استیشن 4، دارای دو حسگر لمسی در جلوی کنسول بود که نه تنها دیدن آن‌ها نسبتا سخت است، بلکه بسیار نزدیک به هم قرار گرفته‌اند. این مشکل، در مدل‌های جدید این کنسول برطرف شده و اکنون از دو دکمه فیزیکی و قابل مشاهده در کنسول پلی استیشن 4 استفاده می‌شود. در کنسول پلی استیشن 4 اسلیم نیز از همین دو دکمه فیزیکی استفاده شده است.

کنترلر پلی استیشن 4 اسلیم نیز تغییراتی داشته است. نوار رنگی جلوی کنترلر که به صورت پویا، بسته به اتفاقات درون بازی‌ها و اعمال کاربر، تغییر رنگ می‌داد، اکنون از زیر تاچ پد کنترلر نیز قابل مشاهده است. شاید بسیار تصور کنند که از دو نوار رنگی در این کنترلر استفاده شده، اما در واقع، بخشی از تاچ پد این کنترلر حذف شده تا این نوار رنگی، از بالا نیز قابل مشاهده باشد و کاربر بتواند تغییر رنگ کنترلر خود را به راحتی مشاهده کند. همچنین، کنترلر پلی استیشن 4 اسلیم، سبک‌تر از کنترلرهای معمولی پلی استیشن 4 است. تمام مدل‌های پلی استیشن 4 اسلیم، به همراه این کنترلر عرضه می‌شوند.




از نظر طراحی ظاهری، هر دو مدل ظاهری شیک و کمی زاویه‌دار هستند و رنگ پیش فرض این دو کنسول، سیاه مات است. لبه‌های کنسول پلی استیشن 4 اسلیم، کمی منحنی‌تر است و زوایای تیز کمتری دارد. هر چند که کنسول پلی استیشن 4 اسلیم، ظاهر زیباتری نسبت به پلی استیشن 4 دارد، اما زبان طراحی هر دو کنسول یکی است و هر فردی با دیدن این دو کنسول و کنسول پلی استیشن 4 پرو، به راحتی می‌تواند متوجه شود که این کنسول‌ها، از یک نسل هستند.

قدرت

همانطور که سونی نیز اعلام کرده بود، دو کنسول پلی استیشن 4 و پلی استیشن 4 اسلیم، دارای قدرت پردازشی یکسان هستند و تنها ابعاد این قطعات برای کنسول پلی استیشن 4 اسلیم کاهش پیدا کرده است.

همچنین، با توجه به عرضه پچ HDR برای کنسول‌های معمولی پلی استیشن 4، هر دو کنسول از این نظر نیز با هم تفاوتی ندارند و در اجرای بازی‌های واقعیت مجازی نیز مشابه هم هستند. البته کنسول اسلیم برق کمتری مصرف می‌کند و فن خنک کننده آن نیز صدای کمتری ایجاد می‌کند.

در پایان بهتر است ذکر کنیم که این دو کنسول از نظر قیمت نیز تفاوت چندانی ندارند و قیمت آن‌ها، بیشتر به باندل‌هایی که با آن‌ها عرضه می‌شود بستگی دارد. پیشنهاد ما نیز خریدن این کنسول‌ها، بر اساس باندل‌های آن‌هاست.




برای خریدن کنسول پلی استیشن 4، به اینجا مراجعه کنید.

برچسب ها: کنسول پلی استیشن 4
0 نفر این پست را پسندیده اند. این مطلب را به اشتراک بگذارید:
مطالب مشابه
مشاهده موارد بیشتر
نظر کاربران
برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.